Nieuwsbrief

Het moederbedrijf van Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk is sinds 1 november 2016 opgesplitst in twee zelfstandige, beursgenoteerde bedrijven, Alcoa Corporation en Arconic. De locatie in Harderwijk valt in deze nieuwe situatie onder Arconic. Volgend op deze transformatie kreeg Alcoa Architectuursystemen op 4 november 2016 een nieuwe naam om aan te sluiten bij de zusterbedrijven over de hele wereld: Kawneer.

Transformatie van Alcoa

Alcoa heeft zich succesvol getransformeerd door twee sterke, waardegenererende bedrijven te creëren die elk hun eigen strategische richtingen volgen. De één, een wereldwijd concurrerend, geavanceerd toeleverend bedrijf, genaamd ‘Alcoa Corporation’. De andere, een global ‘innovator’ die helpt om industrieën en markten vorm te geven en wereldwijd bijdraagt aan nieuwe manieren van vliegen, rijden, verpakken en bouwen.

Veel kansen met Kawneer

Kawneer is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen deuren en gevels. Met vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Azië, en Zuid-Amerika. Met haar wereldwijde kennisnetwerk en jarenlange ervaring op het gebied van ramen, deuren en gevels biedt Kawneer vele kansen waarbij u profiteert van nog innovatievere producten. Kawneer is wereldwijd het merk waaronder het moederbedrijf Arconic haar oplossingen voor aluminium ramen, deuren en gevelsystemen vermarkt.

Kawneer Harderwijk

Bij Kawneer in Harderwijk werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien en vliesgevels voor de Benelux. Dit gebeurt in het duurzame warehouse met BREEAM Very Good certificering. Met een speciaal, eigen Test- en trainingcentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het kan voorkomen dat uw project het beste uitgevoerd kan worden met een custom-made oplossing. Daarvoor heeft Kawneer de afdeling Project Solutions, die functioneert als adviseur en ontwikkelaar en graag meedenkt in het ontwikkelen van projectspecifieke toepassingen om uw wensen en ideeën vorm te geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van circulair nieuws, productupdates en/of corporate Kawneer nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

*We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, uitschrijven kan op ieder gewenst moment.